Visolie en psychose

Visolie en psychose

Visolie is op dit moment hét nieuwe onderwerp van onderzoek bij de behandeling van psychoses.

Veel wetenschappers zijn erg onder de indruk van wat ze ontdekken. En jíj gaat er ook opgewonden van worden!

De online encyclopedie Medline Plus definieert psychose als een “verlies van contact met de werkelijkheid. Dit omvat doorgaans wanen (verkeerde ideeën over wat er gebeurt of wie men is) en hallucinaties (dingen zien of horen die er niet zijn).”

In de algemene definitie van een psychose is opgenomen: bipolaire stoornis, depressie, schizofrenie, dementie, hallucinaties, extreme opwinding, ongegronde angsten, abnormale emoties, illusies, wanen en verwardheid.

Als sommige van deze beschrijvingen voor u van toepassing zijn, trek dan niet direct een diagnose. Vergeet niet dat een psychose consistent is en vaak een aantal chronische expressies heeft.

Psychoses kunnen worden veroorzaakt door illegale of voorgeschreven geneesmiddelen, door te veel alcohol of door iets anders dat ervoor zorgt dat de hersenen niet goed werken, zoals een beroerte of de ziekte van Alzheimer.

Sommige mensen denken dat voeding niets te maken heeft met een psychose. Maar dat is hetzelfde als zeggen dat je op junkfood zou kunnen leven en nog steeds een lang en gelukkig en gezond leven zou hebben. En we weten allemaal dat dat niet mogelijk is.

Dus, wat zegt het onderzoek?

Recente en lopende wetenschappelijke studies hebben belangrijke voordelen voor de gezondheid gevonden van visolie bij de behandeling van psychoses, waarbij bipolaire stoornissen en depressies meegekend zijn. Hier zijn enkele van deze bevindingen:

Een onderzoek dat in het ‘Journal of Affective Disorders’ staat ,verklaart dat, “Zeer depressieve patiënten een aanzienlijk lager totaal aan meervoudig onverzadigde omega-3 vetzuren hebben….dan minder depressieve patiënten.” (Vol. 26, nr. 38, 35-46)

Vertaling: Een dieet met meer visolie vetzuren is gelijk aan een kleinere depressie.

In een andere studie, die gedaan is naar patiënten met grote depressieve stoornissen en die gepubliceerd is in het ‘American Journal of Psychiatry’, is de conclusie getrokken dat, “er in de derde week van de behandeling zeer belangrijke voordelen werden gevonden van de toevoeging van de omega-3 vetzuren in vergelijking tot een placebo.” (Vol. 159:477-479)

Vertaling: visolie biedt in slechts drie weken enorme voordelen voor de gezondheid.

Een studie aan de Harvard Universiteit, gepubliceerd in de ‘Archives of General Psychiatry’, verklaart “dat Omega 3-vetzuren goed werden verdragen en dat het korte termijn verloop van ziekte verbeterde in deze inleidende studie naar patiënten met een bipolaire stoornis.” (Vol. 56 nr. 5)

Vertaling: Patiënten met een Bipolaire stoornis die visolie gebuiken, gaan vooruit.

Meer onderzoek, dat ook in de ‘American Journal of Psychiatry‘ werd gerapporteerd, concludeerde: “De resultaten van deze studie suggereren dat EPA een veilige en effectieve vorm van monotherapie kan zijn voor vrouwen met een matig ernstige borderline persoonlijkheidsstoornis.” (Vol. 160:167-169)

Vertaling: Visolie helpt vrouwen met een ernstige persoonlijkheidsstoornis.

Onderzoekers van de psychiatrie-afdeling van de Britse universiteit van Sheffield, melden in de ‘Journal of Affective Disorders’, dat “de bevindingen [van hun studie] de mogelijkheid vergroten dat depressieve symptomen kunnen worden verlicht door omega 3 vetzuren [meervoudig onverzadigde vetzuren].” (Vol. 48 (2-3) :149-55)
psychose en visolie
Vertaling: Visolie supplementen van goede kwaliteit werken bij een depressie.

Dit is het overzicht, kort, fris en ter zake. Dit onderzoek moet uw beslissing over de behandeling van een psychose of zelfs een kleine depressie met visolie makkelijk maken.

De voordelen voor de gezondheid van visolie spreken voor zich – natuurlijk.

Michael Byrd heeft ruim 18 jaar opleiding en ervaring op het gebied van fysiotherapie, gezondheid, fitness en voeding. Zijn streven naar gezondheid heeft hem geleerd dat visolie veel voordelen voor de gezondheid heeft. Michael maakt gebruik van visolie, maar ook andere natuurlijke voedingsmiddelen, om zijn klanten te helpen er jonger uit te zien, zich beter te voelen en gezond te blijven. Je kunt zelfs een gratis cd krijgen als je zijn site bezoekt (http://www.omega-3.us).

, , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: